Korištenje US/UK firme i unakrsne strukture poslovanja i dobivanje boravka u EU državi

Unakrsna struktura poslovanja i dobivanje boravka u EU državama

On Mon, May 08, 2017 at 02:12:12PM +0200, posjetilac je napisao:

Prvo uplaćujem 1.200 eura vama, vi osnivate firmu u United States, Kolorado, zatim ta firma otvara ćerku firmu u United Kingdom, i ja sam u obe firme General Manager

Neispravno je.

Potrebno je da budemo precizni.

UK firma je Limited Partnership, gdje jedan partner ima prava upravljanja drugi partner nema i služi formalnosti

US firma je LLC firma slično DOO.

UK firma nije ćerka firma već partnerstvo između US firme i UK firme. Iako je to Vama slično, po zakonu se ta forma i te kako razlikuje.

Vi ste kod US firme menadžer ili upravitelj i član društva, ali je ta činjenica sakrivena od javnosti. Sebi možete i te kako dati titulu ili naziv direktora ili CEO ili kako to već budete željeli.

Kod UK firme lično i osobno niste stranka ili partner, već predstavljate partnera US firmu kod UK firme. Vi upravljate firmom koja je partner, sa US firmom, pa tako indirektno upravljate i UK firmom.

održavanje firme u US je 200 eura godišnje, da li to podrazumijeva knjigovodstvene usluge i koliki je porez na dobit?

UK firma vrste Limited Partnership, pod tim uslovima kako ste objasnili da primate proviziju iz EU država, ali ne iz UK države, neće plaćati porez na dobit. Niti jedna Limited Partnership firma ne plaća poreze na dobit.

Poreze na dobit plaćaju partneri ukoliko su obavezni u svojoj jurisdickciji.

U slučaju da je ostvarena dobit u UK, firma iz UK, Limited Partnership, treba predati izvještaje. Uprkos tome, ne plaća poreze na dobit, već poreze plaćaju partneri.

Pošto Vi nemate takvu situaciju, nećete imati niti potrebu da predajete takve izvještaje.

Knjigovodstvo se podrazumijeva po zakonu. Ali, pošto ne poslujete fizički unutar UK države, nećete imati niti inspekcije niti potrebu da pokazujete to knjigovodstvo.

U slučaju da želite da uradimo knjigovodstvo za Vas, možete nam to reći i onda kad to bude bilo potrebno i zavisno od transakcija, možemo Vam reći koliko bi to koštalo, sigurno nešto malo.

Ugovorom se precizira da vi nemate nikakva prava na dobit osim tih 200 eura godišnje za održavanje - onda ova firma iz US otvara firmu u UK i ja sam opet tamo General Manager (dali i tu košta održavanje firme još 200 eura) - znači li to da ću ja u tom slučaju imati dve firme, jedna u US druga u UK?

Imaćete dvije firme.

Ugovor koji sam spomenuo je ugovor između US firme i UK partnera kojeg formalno postavljamo, gdje obe firme služe svrsi da se registruje UK društvo ili LIMITED PARTNERSHIP koje će da radi poslovanja.

Taj ugovor je samim ovim email porukama definiran i završen, s tim da banke žele imati nešto formalniji ugovor koji onda napravimo i pošaljemo Vam.

koje su moje obaveze prema legislativi u tim zemljama

Vaše obaveze su riješene plaćanjem godišnjeg održavanja.

a koja prava imam

Privatno gledajući imate prava upravljanja tim firmama. Poslovno gledajući svaka ta firma ima pravo poslovanja širom svijeta.

dali posle određenog roka mogu da dobijem državljanstvo tih zemalja ili ne

Ne možete jer se državljanstvo u ni jednoj državi na svijetu ne temelji na običnom osnivanju firme.

Ukoliko se odlučite da investirate u fizičko poslovanje u jednoj od tih država, možete onda prvo dobiti boravak, a nakon određenog vremena trajni boravak i kasnije državljanstvo. To podrazumijeva da je potrebno dosta vremena da se dobije državljanstvo.

Recimo da želite napraviti depozit kod državne banke na 3 godine, u Panami, onda Vam možemo riješiti pasoš i državljanstvo i to zahtijeva oko 6 mjeseci. Minimalni depozit je oko 300,000 dolara, a dobivate 6% do 6.5% godišnje, dok se kamate mogu isplaćivati mjesečno.

Na sumu novca koju položite kod banke, možete dobiti i kredit koji onda plaćate otprilike 0.5% do 1% razlike.

U drugoj državi St. Kitts i Nevis, možemo Vam pomoći da dobijete državljanstvo ulaganjem u nekretnine što je vrlo lukrativan posao i može da donosi odmah, od danas kupovine nekih nekretnina po 5000 - 10000 mjesečno, jer su već iznajmljene. To nije moguće putem drugih firmi jer nemaju veze u državi da se iznajme nekretnine koje država plaća mjesečno.

Moguće je platiti za državljanstvo u Dominikanskoj Republici.

Moguće je položiti sume novca u Latviji i odmah dobiti boravak, a kasnije i državljanstvo. Podrazumijeva se da svoj biznis koji sada radite želite držati odvojenim od takvih drugih planova koji se odnose na državljanstvo. Ne povezujete iste firme za zaradu sa firmama za dobivanje boravka.

koliki porez treba na kraju godine da platim…

To zavisi od toga da li ćete te profite sebi na lično ime isplatiti ili ne, jer sa tom konstrukcijom imate određenu mogućnost da novac jednostavno držite na računu, jer se firme ne oporezuju.

mogu li sa tim firmama da fakturišem moj profit koji se ostvaruje u Švedskoj

Možete naravno

ili da otvorim firmu u Švedskoj a kao osnivač da bude firma iz UK ili US

Možete. Ali to se preporučuje samo ako nemate boravak u Švedskoj. Kao što Vama nisam savjetovao da otvorite račun u Makedoniji za strane firme, tako se ne preporučuje da koristite strane kompanije ako imate boravak u Švedskoj. Jer za svaki plan offshore poslovanja potrebno je da se vidi o kojim se namjerama radi. Za svaki plan postoji nešto drugačiji plan poslovanja.

nije mi problem otići u Njemačku ili u drugu zemlju da otvorim račun firme i na svoje ime… - znači, poenta mi je da ja svojim radom zarađujem negde novac, gde ću morati da imam neke minimalne obaveze, ali u suštini mi je potrebno da sutra dobijem i neko državljanstvo, prije svega švedsko, ili US ili UK…. - Izvinite ako vam postavljam suviše pitanja, ali shvatite da je to moj cilj od sada… - Molim vas da me savetujete kako da ostvarim taj cilj

Polaganjem oročene sume od 300,000 eura na račun u Latviji na 5 godina i sa plaćanjem sume od 25000 eura državi, najbrže dobivate boravak u EU državi i možete zaraditi od 4% godišnje i 10% godišnje, to je onda stvar dogovora sa bankom.

Kad imate EU trajni boravak, kasnije možete dobiti boravak u bilo kojoj drugoj EU državi. Prvi korak do EU državljanstva je da dobijete prvo boravak, nakon toga trajni boravak i mogućnost preselenja u bilo koju drugu EU državu i nakon toga državljanstvo jedne ili druge EU države.

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.

Kontakt putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun


Ime i prezime:


E-mail:


Telefon sa međunarodnim prefiksom države:


Poruka: