Otvorite sami svoju Internet trgovinu

Otvorite sami svoju Internet trgovinu

Bilo bi lijepo kad biste se nakon čitanja ovih uputa javili i uspostavili svoju vlastitu Internet trgovinu. Danas svako može da prodaje usluge i robu putem Interneta. Dinamika jedne fizičke trgovine i Internet trgovine je vrlo vrlo različita. Opet, jedno je zajedničko, a to je da se morate odlučiti za posao takve vrste i biti uporni.

Na početku je uvijek ideja. Trebate imati zamisao šta biste mogli da prodajete putem Interneta. Za zamisao vam nije potreban niti kapital niti website. To će vam biti priprema kasnije akcije koju ćete uraditi da ostvarite svoju zamisao. Na Internetu se može prodavati sve kao i u običnom svijetu.

Ukoliko imate kuhinjskih vještina, možete hranu dostavljati firmama i privatnim kućama,čak i ako nemate vlastiti restoran. Dovoljna vam je osposobljena kuhinja. Dostava kolačs i torti, ukusno pripremljenih sendviča, bifea, švedskih stolova, takve usluge dostave i pripreme hrane možete reklamirati na Internetu i privlačiti nove kupce na takav način. Dostava pice, ćevapa, brze hrane se uobičsjeno naručuje putem Interneta. Postoje Internet aplikacije gdje hranu i piće izaberete i čak platite putem Interneta.

Venecijanske maske, murano staklo, slike, fotografije, lutke, priglavci, ćilimi, oprema za planinarenje, kempiranje, nautiku, brodovi, vozila, auti, sve se to prodaje putem Interneta, kao i milion drugih ideja koje je neko već ostvario i postavio kao Internet trgovinu.

Sad će mnogima doći i ideja o potrebnom kapitalu za kupovinu takve robe. Na Internetu prodaja može drugačije da se izvodi, nego u fizičkoj trgovini, znači možete da prodajete i robu i usluge putem Interneta iako ih fizički sami ne posjedujete ili ne izvršavate.

Osobno sam prodao stotine venecijanskih maski, od čega je jedan veliki broj otišao kao poklon radnicima banke Bank of America. Ni jednu masku nisam isporučio svojim rukama, već sam bio produžena ruka, prodajno mjesto na Internetu za fizičku trgovinu koja je isporučivala u ime moje firme, direktno na adresu kupca. Uplate primam direktno, zadržim 40% i proslijedim ostatak novca proizvođaču u Veneciji. Takav način prodaje se zove dropshipping.

Potrebne su vam slijedeće sposobnosti da uspijete na Internetu:

To nije završena lista sposobnosti koje su vam potrebne, ali ukoliko imate volju i jasnu želju za uspjehom, sve sposobnosti možete još da steknete. Proces učenja traje cijeli život, tako će i otvaranje vaše Internet trgovine biti nova etapa učenja.

Još od 2002. godine pomažem biznismenima koji na Internetu otvaraju svoje trgovine. Možda ćete vi biti slijedeći biznismen, koji želi da uspostavi svoju Internet trgovinu.

Osim sposobnosti gore opisanih, za sami početak, neće vam biti ništa drugo potrebno. Do svoje prve prodaje, do neke opipljive zarade od 500 eura, nećete morati da ulažete novac, već svoje vrijeme i energiju za stvaranje nove Internet trgovine. Sve alate, upute, mogućnosti i potreban softver, dobit ćete od mene. Kad se budete širili i povećavali biznis, određeni troškovi će se pojaviti i onda ćete biti u stanju da nastavite sa biznisom sasvim samostalno. Vrijednost takve usluge koju ovako besplatno dobivate, prelazi više tisuća eura. Iskoristite priliku i postanite novi Internet biznismen.

Jean Louis

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.

Kontakt putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun


Ime i prezime:


E-mail:


Telefon sa međunarodnim prefiksom države:


Poruka: