Reklamiranje sa mnogo informacija

Kako reklamiranje sa mnogo informacija može da privuče pažnju

THETABIZ S.A. pruža usluga još od 2002. godine

Postoje razna mišljenja o tome kako napisati uspješan reklamni oglas, pismo ili brošuru koje privlače pažnju novih kupaca. Neki će da kažu da možda trebate da budete prefinjeni, neki će da kažu da trebate da budete direktni. Postoji jedna tehnika oglašivanja koja je ipak jedna od najuspješnijih.

Tehnika sa mnogo informacija je vrsta oglašivanja gdje ispunjavate oglasni prostor sa što više informacija o vašim uslugama ili proizvodima. Teorija je da što više informacija predate čitačima to će se čitači osjećati sigurnije u vezi vašeg biznisa i u vezi vaše ponude.

Takođe, oni što stvarno pročitaju vaš oglas su oni koji su stvarno dovoljno zainteresovani da kupe to što nudite. Novost je da ovakav način oglašivanja funkcioniše.

Evo i kako se to radi. Recimo da planirate četvrtinu jedne stranice za oglašivanje u nekom magazinu ili novinama. Umjesto da ostavite dosta praznog mjesta, da oglas sadrži mnogo praznog mjesta, onda umjesto da stavite slike koje privlače pažnju, napunite cijeli prostor tekstom! Napišite što je više moguće teksta, ali tako da bude još uvijek čitljiv. Da vaš oglas ne bude sličan sivoj boji kada čitaoci pregledaju novine stavite debeli crni okvir oko oglasa, debeli naslov i naglasite važne riječi i fraze sa debelim slovima.

Možete da uradite istu stvar i sa reklamnim pismima. Sastavite pismo od četiri stranice i dodajte brošuru ili letak koji ponovo naglašava važne tačke sa još više detalja.

Još nekoliko upozorenja sa korištenjem ove tehnike oglašivanja: prvo, budite sigurni da imate šta da kažete, jer dosta smo se navikli da budemo štedljivi sa našim riječima pri oglašivanju tako da će biti teže napisati podosta informacija bez osjećaja ponavljanja. Umjesto da pišete o prednostima proizvoda ili usluge, kažite klijentima koje koristi oni imaju od vašeg proizvoda ili usluge. KORIST je važna riječ.

Pokušajte reklamirati se sa ovom tehnikom korištenja mnogo informacija. Zavisno od vaše ciljne grupe i od toga šta imate da kažete, možda ćete iskusiti da ovaj način reklamiranja može da donese više novca na vašem bankovnom računu.

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.

Kontakt putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun


Ime i prezime:


E-mail:


Telefon sa međunarodnim prefiksom države:


Poruka: