Švedska, boravak i poslovna boravišna dozvola

Procedura za trajni poslovni boravak u Švedskoj

Švedska, boravak i boravišna dozvola

Mi pružamo usluge i pomažemo biznismenima da poboljšaju svoj biznis, da pokrenu nove biznise i da zarade više sa manje poreza i manje problema.

Mnogi žele pri tome prvo da se zaštite tako što dobiju poslovni boravak ili boravišnu dozvolu u stranoj državi gdje takvi biznismeni žele da živjeti, obično zajedno sa svojim najbližima.

Ako želite da radite samostalno i poslovno u Švedskoj, postoji mogućnost za trajni poslovni boravak pod određenim uslovima, na sličan način kako je rezidencija i boravak za samostalne poslovne osobe opisana za druge zemlje.

Ovo se odnosi na one ljude koji nisu državljani EU.

Ove informacije spadaju u grupu zaštitnih informacija i metoda i u svrhu zaštite života i posla u skladu sa formulama za uspjeh i bogatstvo, kako su predstavljene na ovom website-u.

Uopšteno za Švedski boravak na osnovu samostalnog poslovnog rada (to znači da NISTE zaposlen, već samostalan) je potrebno:

  1. Napraviti poslovni plan, znači vaše namjere lijepo napisane na engleskom i na švedskom jeziku, profesionalno urađeno, da ustanova u Švedskoj može lako da zaključi da se taj poslovni plan za Vas isplati (ujedno i za njih). Mi pomažemo da se napravi profesionalni poslovni plan i to je dio naše usluge.

  2. Dokumentarni dokazi da imate sredstva za početni kapital za formiranje ili kupovinu firme u Švedskoj. Firma može biti i formirano u Engleskoj naravno da bi se izbjeglo formiranje kompanije u Švedskoj i propisani minimumi za kapital. Ali ne preporučujemo da te minimume ne poštujete iako bi UK kompanija moglo da se koristi. Minimalni kapital za švedsku kompaniju je SEK 100,000 što je otprilike EUR 10,000. Kompaniju je moguće formirati i prije dolaska u Švedsku i ujedno staviti početni kapital na račun u Švedskoj, sa čime će taj uslov biti kompletno ispunjen.

  3. Morate da dokažete da možete da izdržavate sebe i porodicu minimalno jednu godinu u Švedskoj, a to znači da morate da imate dovoljno novca na računu da to dokažete. Troškovi u Švedskoj inače nisu toliko visoki kao u drugim zemljama, stan se može iznajmiti za cijenu od 200-500 EUR mjesečno. Jedan trosoban stan može da ima mjesečnu cijenu stanarine od 300 do 500 EUR mjesečno.

  4. Morate da imate preporuke od svojih mušterija, izvode iz bankovnih računa, iskustvo u toj oblasti koju želite da radite, a ako ste kupili postojeće kompanije onda morate da predate 2 zadnja godišnja izvještaja na pregled.

  5. Potrebno je priložiti zvanično mišljenje od ovlaštenog knjigovođe u Švedskoj, koji će da kaže da li je plan ostvarljiv. Mi se brinemo o svim ovim tačkama, pa isto tako i da pronađemo knjigovođu koji će da preda takvo mišljenje.

  6. Viza se dobiva prvi put u zemlji boravka, 5 mjeseci prije dolaska, vrijedi za 12 mjeseci, nekada samo 6 mjeseci, ali kad predate kasnije u Švedskoj zahtjev za produženje, onda će se provjeriti da li ste počeli sa biznisom i dobićete produženje ako je biznis uspješan.

  7. Porodica može da dođe naknadno ako možete da je izdržavate, a oni mogu da rade i zapošljavaju se bilo gdje, samo vi morate da radite sa svojom firmom.

  8. Čak i ako vas odbiju imate pravo da vam opet razmotre zahtjev. Ali ako su dokumenti i uslovi ispunjeni, neće biti razloga da Vas odbiju.

Obratite i pažnju na naše uslove za ovakvu uslugu, treba da shvatite da mi ne možemo i ne želimo da radimo sa osobama koje žele da se zaposle, koji nisu samostalni, koji nemaju prethodno iskustvo, koji nemaju minimalno EUR 20,000 na računima za jedan takav projekat. Potrebno je dokazati da se možete izdržavati za jednu godinu minimalno!

U mnogim slučajevima preporučujemo formiranje Švedske firme koje pripada Vašoj firmi u vlastitoj zemlji, ako takvu imate.

Minimalni kapital za švedsku firmu je SEK 100,000, a ako želite to da izbjegnete postojala bi mogućnost da radite sa UK firmom u Švedskoj, ali mi to ne preporučujemo za Švedsku! 100,000 SEK nije mnogo, to je oko 10,000 EUR i ako taj kapital nemate za firmu, jednostavno ne zadovoljavate uslove za ovakav vid trajnog poslovnog boravka.

Boravišna dozvola u boljoj državi

Mnogo nam se osoba javlja i misle da mi pravimo vize, ali mi samo pomažemo poslovnim osobama da rade u drugim zemljama na osnovu vlastitog poslovanja. Naši uslovi su razumni i uopšteno su u vašoj koristi, jer ako odete u Švedsku i nemate sredstva za godinu dana, onda to nema smisla na kraju niti za Vas niti za švedske ustanove.

Mi lično obavljamo kompletnu proceduru, riješimo sve sitnice oko formiranja firme, poslovnog plana i ostalih uslova. Naravno i naše usluge imaju svoju cijenu. Firma se formira za oko 30 dana i ne morate da budete u Švedskoj. Već prije dolaska možete da imate i adresu i telefon u Švedskoj i bankovni račun i sve druge minimalne uslove, knjigovođu i tako dalje. Tokom formiranja se napravi poslovni plan i obezbjede se drugi dokumenti i dokazi, ako ih imate. Knjigovođa će da preda javno mišljenje o poslovnom planu. Pri svemu tome igra veliku ulogu da imate sve moguće dokumente i preporuke iz prošlosti iz vašeg samostalnog poslovanja.

Tako možemo da pomognemo, zajedno sa svojim partnerima u Švedskoj i sa direktorom naše firme, da ostvarite u Švedskoj slijedeće:

Mi pomažemo da pokrenete biznis. A, u tome, možete dobiti mogućnost za boravak. Pošto ste već u značajnom biznisu, nećete imati problema oko toga. Trebate da računate, da nakon što pokrenete svoj biznis, tj. svoju firmu i neke početne, barem administrativne strane tog biznisa, pa onda i fizički da posjedujete prostore, ili barem ured, onda možete da pokažete i da imate investiciju od €30,000, računajući i ono što je uloženo i da se napravi zahtjev za boravak.

Kad radite s nama, to je uključeno. Mi ne prodajemo “boravak”, već pružamo usluge za pokretanje biznisa, za osnivanje firme, kao i savjetovanje i usmjeravanje u tome kako da dobijete i boravak. Usluga kao “boravak” se ne može prodavati, jer mi nismo država, ja ne mogu nikako znati hoćete li Vi dobiti boravak ili ne.

To zavisi od Vaše upornosti, od provođenja koraka, o kojima budete savjetovani. Ukoliko otvorite biznis, pokažete da imate mogućnosti, tj. uslove, investiciju, ured i stan, ne vidim problem da taj boravak ne dobijete. Sasvim slučajno, imam više porodičnih članova u Švedskoj, a sam sam im još davno pomogao da dobiju tamo boravak.

Možete da računate sa ovim troškovima na početku:

Troškovi mogu da se razlikuju od ovih ovde navedenih troškova, zavisno od Vaše situacije.

Ova usluga, kako sam gore napisao, treba da bude i razumna u odnosu na one troškove koje biste sami napravili, kad biste išli u Švedsku da ostvarite istu stvar, na svoju ruku.

Na ovaj način, možete da budete u svom gradu, da se to sve obradi za Vas, u kraćem roku od nekoliko dana, da firma bude osnovana, a nakon toga, da dobijete instrukcije i analize, o tome kako i gdje da otvorite svoj biznis.

Za boravak je potrebno minimalno znati engleski jezik i biti na kursu za švedski jezik. Pošto je kurs besplatan, to ćete naučiti za par mjeseci u Švedskoj.

Nadam se da su vam ove informacije bile od koristi.

Kontaktirajte me ako želite da krenete u ostvarivanje boravka u Švedskoj.

Jean Louis potpis

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.

Kontakt putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun


Ime i prezime:


E-mail:


Telefon sa međunarodnim prefiksom države:


Poruka: