Otvaranje firme u Danskoj ili Anpartsselskab, d.o.o u Danskoj i radna i boravišna dozvola

Otvaranje firme u Danskoj i danska boravišna i radna dozvola

expert-services.jpg

Otvaranje firme u Danskoj je potrebno biznismenima i poslovnim osobama, koje žele da otvore svoj novi biznis, novi ogranak, podružnicu ili novu firmu u Danskoj. Mi pružamo usluge osobama koji trebaju otvaranje firme u Danskoj prvenstveno u svrhu samostalnog poslovanja. Danska je moderna država i pruža dobre mogućnosti za otvaranje skoro bilo koje vrste biznisa.

dinamarca.png

Mi naše usluge nudimo građanima širom svijeta, tako pomažemo našim klijentima iz raznih država da otvore svoju firmu u Danskoj i da ostvare poslovne mogućnosti. Mi pružamo usluge građanima iz raznih država:

<% (princ (cl-user::plugin-google-static :location “Denmark” :zoom 5 :float nil :width 400 :height 400 :http “http:”)) %>

Otvaranje firme u Danskoj, Dansko d.o.o. ili firma Anpartsselskab u Danskoj

Otvaranje firme u Danskoj radimo za sve poslovne osobe koje žele da otvore bilo koju vrstu firme ili da prijave strane firme da posluju u Danskoj i pružaju usluge ili prodaju robu.

Danska firma Anpartsselskab je isto što i društvo sa ograničenom odgovornošću i to je uobičajena forma ili vrsta firme koja može da se osnuje u Danskoj. Osnivanje je jednostavno i može da se obavi na daljinu uz našu pomoć.

Danska se često izabira kao odskočna daska za poslovanje u Skandinaviji. Osnivanje firme u Danskoj tj. firme Anpartsselskab ili d.o.o. u Danskoj je jednostavno i možemo takvo otvaranje firme brzo završiti.

Uvjeti ili uslovi za otvaranje firme u Danskoj

Nije potrebno da imate rezidenciju ili boravak u Danskoj da biste posjedovali firmu ili bili direktor firme u Danskoj. Tako vlasnici, dioničari ili vlasnici firme Anpartsselskab ili ApS smiju da imaju svoje boravište u drugim državama ili izvan EU. Isto vrijedi i za direktore. Nije potrebno imati boravište ili radnu dozvolu u Danskoj ili drugoj EU državi.

U Danskoj, firme se ne osnivaju notarskim putem ili odlaskom kod javnog bilježnika. Elektronski registar firmi postoji zato da otvaranje firme bude jednostavno i brzo.

Posebni uvjeti ili uslovi za otvaranje tako nisu potrebni.

Mi sa naše strane, obezbjedimo obaveznu adresu firme i firma može već da počne da posluje.

Vrste firmi koje otvaramo u Danskoj

U Danskoj, otvaramo slijeeće vrste firmi:

Otvaranje fondacija ili drugih vrsti firmi je moguće, samo nas kontaktirajte ako želite više informacija.

Danska boravišna i radna dozvola za samostalne direktore ili vlasnike firmi

Za poslovne osobe, biznismene i vlasnike firme otvorene u Danskoj, kao i direktore ili osobe koje se žele zaposliti kod svoje vlastite firme koju su otvorili u Danskoj, pružamo i dodatne usluge administracije i pružanja pomoći kod dobivanja boravišne dozvole kao i radne vize ili rezidencije i boravka u Danskoj.

Status samostalnog poduzetnika ili vlasnika firme

Moguće je dobiti radnu i boravišnu dozvolu za samozaposlene osobe ili vlasnike otvorene firme u Danskoj.

Ako ste skandinavski državljanin, vi ste slobodni da živite, studirate i radite u Danskoj. Ako ste EU / EEA državljanin ili švicarski državljanin koji traže prebivalište u Danskoj po zakonima EU o slobodi kretanja, onda to može biti predmet posebnih pravila, recimo Hrvati imaju sedmogodišnji prelazni period prije nego što smiju po tom zakonu boraviti trajno u Danskoj. Ali, otvoren je put kao i za sve druge ljude po sistemu vlasništva ili direktorstva u vlastitoj firmi.

Ako već imate danski boravišnu dozvolu na temelju spajanja obitelji ili azil, odnosno posjedujete boravišnu dozvolu iz humanitarnih razloga, ne trebate onda radnu dozvolu da bi radili u Danskoj.

Uvjeti ili uslovi za boravišnu i radnu dozvolu u Danskoj

Prilikom obrade vašeg zahtjeva, danska agencija za rad i imigraciju će obratiti posebnu pozornost na sljedeće uslove ili uvjete za boravišnu i radnu dozvolu:

Trajanje boravka, boravišne i radne dozvole

Ako se priroda ili svrha vaše firme u Danskoj značajno mijenja, ili ako ugasite svoju firmu i otvorite novu, morate podnijeti zahtjev za novu boravišnu i radnu dozvolu.

Vaša boravišna dozvola može se izdati samo do tri mjeseca prije nego što istekne putovnica ili pasoš. Drugim riječima, ako vaša putovnica istječe za 12 mjeseci, vaša boravišna dozvola može se izdati samo za devet mjeseci.

Članovi obitelji ili porodice i boravišna dozvola u Danskoj

Ako je odobrena boravišna i radna dozvola za samozaposlene ili samostalne osobe, vlasnike ili direktore vlastite firme u Danskoj, članovi obitelji ili porodice nemaju automatski pravo na boravak u Danskoj. Vaš bračni partner, registrirani partner ili partner s kojim živite zajedno, kao i sva djeca mlađa od 18 godina koji žive u kući s vama, mogu biti prihvatljivi za dobivanje boravišne dozvole. Međutim, vaše članove obitelji ili porodice morate biti u stanju izdržavati i morate živjeti zajedno u Danskoj, na istoj adresi. Vaš bračni partner, registrirani partner ili izvanbračni partner može da radi puno radno vrijeme za cijelo razdoblje dok boravišna dozvola vrijedi.

Cijene usluga za otvaranje firme u Danskoj i dobivanje boravišne dozvole

Osnovna usluga za otvaranje firme u Danskoj košta €1200 i dobivanje boravišne dozvole može da se obavi u sastavu te usluge, ukoliko ispunjavate sve uslove. Ukoliko nemate potrebnu dokumentaciju i ukoliko moramo da se posebno angažiramo za dobivanje boravišne i radne dozvole u Danskoj, usluga će koštati dodatnih €1200.

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.

Kontakt putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun


Ime i prezime:


E-mail:


Telefon sa međunarodnim prefiksom države:


Poruka: