Offshore bankarstvo i riješenja za offshore kompanije

Offshore bankarstvo i ispravan izbor offshore kompanije

!bank-account-application.jpg](https://rcdrun.com/images/depository/banking/320/bank-account-application.jpg =320x213 “bank-account-application.jpg”)](https://rcdrun.com/images/depository/banking/1536/bank-account-application.jpg “bank-account-application.jpg”)

Offshore bankarstvo je bankarstvo kao i u Hrvatskoj i na Balkanu, s tim da banke u offshore državama vode računa o privatnosti i anonimnosti transakcija. U Hrvatskoj je moguće putem telefona i nekih osobnih podataka doći na sume računa koje neka osoba posjeduje, lažno se predstavljajući. U offshore državama banke se trude mnogo više da zaštite privatnost klijenata.

Besplatna pomoć za otvaranje računa kod offshore banke

Mi besplatno pomažemo da dobijete jedan ili više raznih bankarskih računa za vašu firmu, ukoliko kod nas osnivate takvu firmu.

Račun kod offshore banke se obično koristi za offshore firme, kad se ne želi financijskim grabljivcima dati do znanja koliko se imovine, novca ili dionica čuva na takvom računu.

Offshore firma je firma koja pruža pogodnosti nekom u drugoj državi

Offshore firma je firma koja pruža pogodnosti koje nemate u svojoj državi. Vjerujte da i hrvatska firma može služiti nekome ko nije iz hrvatske kao offshore firma.

Hrvatska se kao financijski grabljivac priključila vrlo strogom sistemu praćenja transakcija, tako ako se novac šalje iz Hrvatske na offshore firme, ukoliko su poslovne transakcije, porezne uprave imaju sistem da na takve transakcije naplate poreze ili da u slučaju sudskih tužbi protiv biznismena, šalju pisma i zahtjeve offshore državi, da se otkrije ko je vlasnik takve offshore firme.

Ukoliko recimo koristite Belize offshore tvrtku, vi sa takvom tvrtkom možete da poslujete širom svijeta u svrhu ulaganja, jeftino se osniva i brzo za US $1500 ili u eurima za €1140. Ali, ukoliko pravite neke transakcije sa Hrvatskom, iz iskustva znamo, jer smo primali takva državna pisma, da Hrvatska može da zatraži da se odaju imena vlasnika takve firme.

Otvaranje offshore kompanije sa maksimalnom privatnošću

Zato mi možemo da osnujemo firmu na takav način da se imena vlasnika ne mogu dobiti i ne mogu odati iz registra, jer se imena neće nalaziti u Belize državi. To uveliko otežava stvar financijskim grabljivcima.

Isto tako, offshore država je vrlo bitna, jer ako se firma ispravno osnuje u offshore državi, ako se država i vrsta firme ispravno izabere za vaš biznis, vi dobivate više zaštite.

Otvaranje offshore kompanije u Belize

Kod Belize offshore tvrtke vi možete da budete i vlasnik firme i direktor, pa te informacije neće biti upisane u registar offshore tvrtki u Belize. Ali, će informacije biti uvijek dostupne na obaveznoj adresi firme u Belize, državnim organima kad je u pitanju osnovana sumnja pranja novca. Pranje novca se najviše dešava preko lokalnih firmi koje nisu offshore, recimo u Hrvatskoj putem restorana i drugih lokalnih poduzeća koja se otvore u svrhu pranja novca. Ali, zato su offshore destinacije “na udaru”, iako se u offshore državama većinom obavljaju sasvim pristojne, poštene poslovne transakcije. Trebate uzeti prosjek i statistike i vidjeli biste da se najviše kriminalnih operacija radi u lokalnim poduzećima, a ne u offshore državama.

Otvaranje offshore kompanije u Panami

Panama je jedna od država dobra za osnivanje offshore firme i gdje možete dobiti apsolutnu privatnost, bolju nego u Belize. Sa panamskom firmom se mogu raditi transakcije koje nisu moguće sa Belize firmom, recimo kad primate neka ulaganja. Ali, kod panamske firme, da se ostvari privatnost, potrebno je postaviti zamjenskog direktora. Mi postavljamo zamjenskog direktora drugu firmu koja onda vama izdaje punomoć za upravljanje, menadžment i otvaranje bankarskog računa. Na taj način, vaše ime i prezime ne ostaje u Panami i nitko od suda, sudije, registra ili bilo kakvih bilježnika neće znati kako se zovete.

Povjerenje u naše poslovanje

Neko povjerenje morate da pružite, znači mi vas poznajemo i ukoliko nema naznaka da ste uradili teško kriminalno djelo, ukoliko niste osuđeni, mi takve podatke nikome ne odajemo. Podaci se čuvaju na kriptiranim hard diskovima i čak u slučaju krađe nije ih moguće otvoriti ili čitati.

Mi smo u poslu još od 2002. godine i nudimo usluge koje domaće firme na području bivše Jugoslavije, u Hrvatskoj, Srbiji ili Bosni i Sloveniji, mogu samo slabo da kopiraju. Vodite računa o tome da ako naručujete osnivanje offshore firme u Hrvatskoj ili Srbiji, praktično u svojoj državi, da automatski gubite privatnost koja je prijeko potrebna. Svi vaši podaci, kao i faktura usluge i podaci iz druge države ostaju u vašoj državi. Da li je to stvarno što želite?

Višenamjenska fundacija na Svetom Kristoforu i Nevisu

Dalje, postoji još bolje mjesto za offshore firme, a to je Sveti Kristofor i Nevis.

Trebate da razumijete da države uvijek interesira: tko je vlasnik? Onaj ko je vlasnik, njemu novac ide. Njih isto tako interesira: tko je direktor?

Tako je moguće koristiti višenamjensku fundaciju u Nevisu, čije osnivanje košta € 2000 i onda godišnje 800 dolara. Ali, sa takvom fundacijom nije moguće dokazati tko je vlasnik, jer je fundacija sama vlasnik svoje imovine.

Isto tako je moguće postaviti zamjenske direktore i te direktore zamijeniti svaki dan ili svaki sat, po potrebi, što znači da postoji maksimalna zaštita od financijskih grabljivaca.

Maksimalna zaštita od tužbi na Nevisu

Dalje, da bi netko tužio firmu u Nevisu, potrebno je prvo kao garanciju, položiti polog u iznosu od 20,000 dolara, što ni jedna država do sada nije učinila. To kompletno otežava stvar nekome ko želi da napadne i ugrozi poslovanje takve firme.

Višenamjenska fundacija može da posluje i kao fundacija i kao komanditno društvo i kao D.O.O. i kao korporacija ili kao TRUST.

Ukoliko primate ulaganja od trećih stranki, preporučujemo da višenamjensku fundaciju koristite kao komanditno društvo u kojem onda ulaganja trećih osoba mogu da ulaze u firmu, ali te treće osobe ne mogu da vas smijene. Ulaganja možete da primite i kroz sve druge vrste višenamjenske fundacije.

Namjenu fundacije možete po potrebi da promijenite, što znači, sutradan možete da je nazivate D.O.O. ili slijedeći mjesec, možete da je promijenite u CORPORATION ili dioničko društvo. Ne preporučujemo česte promjene, ako uopće.

Račun kod offshore banke i način poslovanja sa tri države

Offshore banka tj. banka kod koje možete da otvorite bankarski račun može se nalaziti u Nevisu, ali ne mora.  Ako se nalazite u Hrvatskoj i ujedno ste EU građanin, ne preporučujemo da otvarate račun unutar EU, radi privatnost. Preporučujemo da ako je firma osnovana u Nevisu, da koristite bankarski račun u Belize ili drugoj offshore državi. Možete i u istoj državi, ali bolje je povezati više država tako da je firma otvorena u jednoj državi, da bankarski račun koristite u drugoj državi, a kontakt podatke imate u trećoj državi. Vi niste dužni napominjati ljude na website-u gdje je firma osnovana.

Kod offshore banke, dobit ćete i Internet bankarstvo, kao i VISA ili MasterCard kartice za isplate novca i možete raditi slobodno svoje transakcije. 

Za sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.

Kontakt putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun


Ime i prezime:


E-mail:


Telefon sa međunarodnim prefiksom države:


Poruka: