Šta je offshore kompanija? Definicija offshore kompanije

Šta je offshore kompanija?

Offshore kompanija je firma ili pravno lice ili pravna osoba osnovana u drugoj državi, a koja pruža poslovne i ekonomske prednosti u odnosu na vlastitu državu.

Ovo je definicija terminologije offshore kompanija koju koristi firma RCD usluge

Offshore kompanija je za nekoga u Hrvatskoj jedno posebno poduzeće osnovano u Ujedinjenom Kraljevstvu koje ne plaća poreze na dobit izvan Ujedinjenog Kraljevstva, ali za nekoga unutar UK offshore kompanija može da bude poduzeće osnovano u Hrvatskoj u područjima posebne državne skrbi.

Šta je to “offshore” je prema tome pitanje odakle na to gledate i za koje potrebe vam je potrebno takvo razmatranje. Neki Englez će da vidi u Hrvatskoj “offshore” poslovanje, dok će neki hrvatski poduzetnik vidjeti “offshore” u Engleskoj.

Offshore kompanija ili offshore tvrtka, offshore firma, to je zakonito osnovana firma u drugoj državi.

Svako može da registruje offshore kompanije. Za održavanje offshore kompanija obično nije potrebno voditi knjigovodstvo, zapošljavati osobe ili predavati porezna izvješća. Razlog za to je pozitivna poslovna atmosfera u offshore državama.

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebno osnivanje offshore kompanije, savjetovanje za offshore poslovanje i offshore bankarstvo, kao i za međudržavne transakcije i ulaganje kroz offshore firme.

Naša je grupa bila prva od 2002. godine da nudi usluge otvaranja offshore kompanija za područje Balkana i mi nikad nismo dopustili da se podaci o našim klijentima zloupotrebe.

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.

Kontakt putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun


Ime i prezime:


E-mail:


Telefon sa međunarodnim prefiksom države:


Poruka: