Zone offshore poslovanja℠ i usluge upravljanja offshore kompanijama

Razmatranje važnih faktora offshore poslovanja

Offshore kompanija se može osnovati i koristiti na takav način da takva kompanija postane u određenom smislu jedan najbolji prijatelj i zaštitnik. Mi se bavimo pružanjem profesionalnih poslovnih usluga osnivanja offshore kompanija u svrhu zaštite imovine, novca, privatnosti, biznisa, u svrhu proširenja biznisa

Ujedno, offshore kompanija može postati i noćna mora za one biznismene koji krenu da koriste offshore kompanije u pogrešne svrhe ili na takav način da budu označeni teroristima ili kriminalcima i da se njihovo poslovanje počne smatrati pranjem novca.

Bijelo sivo crna skala℠ offshore poslovanja

Poslovanje sa offshore kompanijom može se tako staviti na bijelo-sivo-crnu skalu, gdje je poslovanje u bijelom dijelu takve skale sasvim zakonito, sigurno i pruža 100% zaštitu korisnicima takve strategije poslovanja, dok je crni dio takve skale opasan i naivan način korištenja offshore kompanije koji može takvog klijenta da dovede u veće probleme nego što je želio da ih izbjegne.

Od situacije klijenta zavisi da li mu se može ponuditi jedna ili druga usluge zavisno od zone offshore poslovanja℠.

Crna zona℠ offshore poslovanja℠

To je kad otvorite jednostavnu offshore kompaniju, obično još u državama koje su ionako već na crnim listama kao što su Belize, Sejšeli i slično i koja onda odrađuje poslovne transakcije, nakn čega se novac sa računa tajno skida i koristi u privatne svrhe. Ovo se ne preporučuje, jer je to upravo kako ljudi koji otvaraju offshore kompanije prave greške i kasnije dobiju inspekcije, kazne obaveze da plate poreze na takve već ostvarene sume, gledano unazad za sve vrijeme poslovanja. Ovom metodom se koriste samo pojedinci koji se ne obaziru na to šta država može da im učini i koliko može da pokvari život i posao. Ovo je najjeftinija metoda jer se osniva offshore kompanija, za koju se otvori račun, obično kod offshore banke i transakcije se rade po svojoj želji. Mi nazivamo ovaj način poslovanja crna zona i ne preporučujemo našim klijentima ovakav način poslovanja.

Ovaj način poslovanja može da bude idealan za ljude koji žive u Bosni, Srbiji ili Hrvatskoj ili drugim državama, ali koji nemaju baš nikakve transakcije sa vlastitom državom. Još je bolje za one ljude koji fizički borave u drugim državama i naplaćuju neke provizije ili koriste ovakve firme samo za pasivna ulaganja ili trgovinu dionicama, akcijama, valutama ili u svrhu posjedovanja nekretnina u drugim državama.

Siva zona℠ offshore poslovanja℠

To je način kad se napravi takva firma sa kojom nemate poreze, koja ne pada u oči bankama i koja ne spada u crnu listu, pa onda putem koje nije moguće dokazati da je operativna firma pod vašom kontrolom, iako će novčani tokovi biti pod vašom kontrolom. Kod ovog načina opet koristite jednu dodatnu firmu, koja nije operativna i koja samo skuplja novac. Oporezivanje je nemoguće sve do momenta korištenja tog novca. Neki vlasnici takvih struktura biraju da koriste novac bez prijavljivanja. Država vas ne može tužiti, osim ako im sami ne pokažete koliko ste zaradili. Operativna firma nije offshore, već neka evropska firma, a offshore firma čuva glavne zarade. Ovo mi nazivamo sivom zonom offshore poslovanja. Mnogi klijenti koji ne sprovode dosljedno ispravne savjete, koriste Sivu zonu℠ offshore poslovanja.

Bijela zona℠ offshore poslovanja℠

Bijela zona je menadžment i upravljanje firmi za stvarne vlasnike, pri čemu se vodi računa da nije moguće dokazati da ste vlasnik firme, imate kontrolu nad financijama, nad računom kod banke, ali je vaša pozicija svedena na minimum, vi ste zastupnik firme, možete biti savjetnik i možete biti zaštitinik fondacije ukoliko se novac sliva u fondaciju.

U cijeloj strukturi Bijele zone℠ offshore poslovanja℠ vi ste kompletno u skladu sa zakonima, koji vam opet ne mogu ništa, krećete se takvim poslovnim putevima i pravite takve poslovne transakcije da ste kompletno zaštićeni od bilo kakvih rizika, države, zakona, inspekcija ili slično.

Ujedno, imate i koristite svoje dobre prijatelje, offshore kompanije i menadžment tih offshore kompanija.

Offshore poslovanje treba biti zakonito

Zakonito poslovanje znači da čak i ako bi vas neko tužio, takve tužbe bi bile odbačene, jer ste postupali u skladu sa zakonima i opštim pravilima poslovanja, ujedno ste se obazirali i na zakone u svojoj državi i u drugim državama koje su bile povezane sa poslovnim transakcijama.

Offshore poslovanje koje je zakonito donosi najviše poslovnih sloboda, sreću i uživanje privatnosti, sigurnosti i veće mogućnosti proširenja biznisa u svijetu.

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.

Kontakt putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun


Ime i prezime:


E-mail:


Telefon sa međunarodnim prefiksom države:


Poruka: